Pasta, Wodka...
In dit rijtje mist alleen nog Ibiza.
Die kunnen we helaas niet toevoegen, maar wel 50% groenten! Ja, echt. De pasta van Wholy Greens bestaat voor 50% uit groenten en is doordrenkt met positieve energie. Hoe dan? Nou, dat lees je voor het gemak op hun site.
Wij maken kennis met de Sweet pumpkinzucca waarvan zelfs de vorm op een pompoen lijkt, maar dat is niet de enige veggipasta. Er zijn nog drie andere smaken in het assortiment:
- Smooth spinach campanelle
- Glorius Carrot Radiotori
- Beautifull Beetroot Fusili
Probeer ze allemaal een keer en laat vooral weten wat je ervan vond. Wij zijn namelijk positief verrast 😊.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 2
WAT HEB JE NODIG?
1 el olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
4 el tomatenpuree
200 ml kookroom
50 gr spekreepjes
40 gr Parmezaanse kaas
1/2 tl chilivlokken
1 el wodka
1 takje peterselie
150 gr veggipasta sweet pumpkinzucca (van Wholy Greens)
Zwarte peper
Zout
HOE MAAK JE HET KLAAR?
Snijd de ui en een teentje knoflook fijn en bak deze in een pan met 1 el olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak totdat de kleur iets donkerder wordt. Dit wordt de saus!
Bak in een andere pan de vegetarische spek kort aan.
Giet de kookroom bij de saus, samen met de chilivlokken en de Parmezaanse kaas.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar (al dente) en giet een deel van het kookvocht bij de saus.
Hak de peterselie fijn en breng de saus op smaak met wodka en wat zwarte peper (eventueel zout naar eigen smaak). Snijd de uitgebakken spek fijn.
Serveer de saus over de pasta met daarover de uitgebakken spek en met wat fijngehakte peterselie en wat extra Parmezaanse kaas.
VARIATIE:
Het vegetarische spek is optioneel, deze pasta is net zo lekker zonder vegetarische spek.
DISCLAIMER:
Dit is niet ons recept, het origineel komt van Wholy Greens zelf. Wij hebben het recept alleen van uit het Engels vertaald naar het Nederlands -niet voor jullie- puur voor onszelf. Wij bleken nog wat moeite te hebben met de Engelse taal. Hoe dat ging? Luister aflevering 11 van onze podcast hier.
Reactie plaatsen
Reacties